Mobiltelefon, hur lagar jag eller servar den?

Hur servar jag min mobiltelefon?

Ingen certifiering krävs för att driva en telefonverkstad. Det enda (tillståndet som kräver en särskild licens för reparation av elektronik). Medan ”certifiering” för denna bransch endast kan uppnås genom privatägda reparationsskolor för mobiltelefoner. Finns det många självlärda tekniker i branschen som inte har deltagit i en enda kurs. Dessa tekniker använder sina stora resurser tillgängliga för forskning och lär sig reparationer själva. Istället för att resa och betala flera hundra dollar för att delta i en träningsskola. Det finns hundratals stora reparationsbutiker där ute med kunniga tekniker som inte är tekniskt ”certifierade”. Men kan fixa din telefon utan fel på nolltid.

VerktygMed smartphones köpte på ett kontrakt. Överväg hur mycket längre det finns kvar att använda innan du kan uppgradera till en nyare modell. Om det bara finns några månader kvar, kan det vara värt att vänta.

Bedöm skadorna

Små, ytliga sprickor över hörnet av skärmen kan inte störa visning eller navigering i telefonen. Men större, djupare sprickor kräver omedelbar åtgärd.

Om en del av bildskärmen saknas eller skärmens färger ser fel ut. Kan LCD-panelen som sitter under skärmen ha blivit skadad. Om din skärm bara har en liten spricka. Kan du leva med skadan istället för att betala för att reparera eller ersätta den.

Om du konsekvent får en dålig mobiltelefon signal i ett visst område. Kan en signal booster ge dig den mottagning du behöver. En booster fångar en trådlös signal och sänder den över ett bredare område. Den är idealisk för användning på platser där du får åtminstone någon signal. Så det kan inte vara till nytta för dig. Om du befinner dig i ett område med liten eller ingen täckning. Innan du köper en, bestämmer du vilken typ av booster som ska fungera med din trådlösa operatör och nätverk. Till exempel behöver du en booster som är utformad för 4G LTE om du vill förstärka en 4G LTE-signal.

Trasig skärm

Mobil spricka glasOm du har en iPhone eller Samsung-smarttelefon med en trasig skärm eller någon annan oavsiktlig skada. Är telefonens begränsade ettåriga garanti redan annullerad. Att gå till en ”icke-certifierad” verkstad kommer inte att upphäva din garanti. Tjänsteleverantörer kommer att försöka övertyga dig om att köpa en ny enhet i stället för att reparera den. Reparationsbutiker som erbjuder reparationer efter garantin gör alltid vad de kan för att fixa enheten. Så att du inte behöver köpa en ny, och 9 gånger ut ur 10. Kommer reparation av din enhet att bli billigare än att ersätta den.

Omnidirektiva antenner tar emot signaler från alla håll, så de arbetar med flera bärare. Yagi-riktiga antenner fokuserar signalen från en riktning, så de fungerar bara med en enda bärare. Signalförstärkare är också tillgängliga för fordon.

Säkerhetskopiera din telefon

Säkerhetskopiera din smartphone så snart som möjligt. På så sätt kommer du inte att förlora dina värdefulla bilder. Filer och appar om telefonen slutar fungera helt eller du behöver skicka den bort för reparation.

När du är mitt i ett viktigt telefonsamtal. Är det sista du behöver en dålig trådlös signal eller ett tappat samtal. Datorsignaler uppkommer oftast på platser med punkter av trådlös täckning. Som landsbygdsområden eller bergig terräng, men de är inte ovanliga i stadsområden. Om du plågas av en svag mobiltelefonsignal. Ring inte din tjänsteleverantör för att klaga ännu. Du kan få bättre mottagning genom att öka din mobiltelefonsignal eller jaga ner felkällor till elektronisk störning.

Om du hellre inte vill montera en signalbooster på ditt tak, är ett personligt mobiltorn ett bra alternativ. Dessa enheter fungerar genom att öka en signal via din Internetanslutning. Det personliga celltornet kopplas direkt till din router. Så du behöver inte krångla med skrymmande utrustning för att ställa in den. Placera enheten nära ett fönster för bästa resultat. Trådlösa leverantörer säljer ibland mobila torn till en rabatt, och vissa erbjuder även dem gratis.

Detta är subjektivt och priserna varierar beroende på plats. Men många tror att det kommer att kosta en förmögenhet för att få en trådlös enhet fast. Enligt branschdata som samlats in i januari 2015 är det genomsnittliga priset för att fixa iPhone 6, 1700 sek. Med tanke på hur mycket ditt liv kretsar kring din smartphone och hur ofta du använder det dagligen. Är det ett litet pris att betala för att få din favorit enhet att fungera som ny. Och när du lär dig hur mycket din enhet är värt, kommer du inse att reparationen är definitivt värt det.

Reparationstekniker

Du kan fråga vilken reparationstekniker som helst, och det kan vi nästan garantera att det här är. Kunder köper mobila reparationsdelar online. Försöker fixa enheten själva och sedan dyka upp i sin lokala reparationsbutik. Med en väska full av skruvar och en halvmonterad smartphone. Det tar inget geni att reparera en smartphone. Men sällan inser genomsnittskonsumenten hur tidskrävande (och frustrerande) dessa reparationer ofta kan vara. Medan vi aldrig skulle stoppa en bestämd kund. Från att försöka reparera sin egen mobiltelefon, måste vi varna dig. Det ser mycket lättare ut än det faktiskt är. Även om du får tillbaka det tillsammans med alla bitar på plats. Om skärmen inte slås på, har du en lång och noggrann felsökningsprocess. Om du inte är mycket teknisk eller mycket självsäker i dina personliga förmågor. Rekommenderar vi alla oerfarna konsumenter att lämna den till proffs.

Mobiltelefon signaler kan vanligtvis inte nå till källare, tunnelbanesystem, tunnlar eller hissar. Så det är normalt om du upplever tappade samtal på dessa platser. Om du har en dålig anslutning på första våningen i en byggnad, försök att flytta till en högre våning. Om en hel byggnad har en dålig trådlös signal. Ta dina samtal nära ett öppet fönster eller gå utomhus när väder tillåter.

Reparationskurser

Å andra sidan finns det tekniker som förmodligen borde delta i reparationskurser för mobiltelefoner. Men det är därför vi föreslår att du checkar online recensioner innan du litar på någon verkstad med din enhet. Online recensioner från tidigare kunder berättar mycket om den service du får från alla småföretag.

Vissa material som används för att bygga väggar, såsom trådnät, betong och metallfäste. Kan blockera trådlösa signaler från att nå din telefon. Fönstertonning och strålningsbarriärer kan också hindra signaler.

Tyvärr, precis som alla andra branscher i världen, finns oärliga företagare som utnyttjar sina kunder. Detta kan ge en bransch ett dåligt rykte, men det betyder inte att branschen som helhet inte kan lita på. Mobiltelefon reparationsindustrin är fylld med tusentals fantastiska, pålitliga företagare som älskar att hjälpa andra människor. 90% av reparationsbutikerna är självständigt ägda småaffärsverkstäder. Eftersom lokala affärer trivs på samhällets förtroende. Kolla in online recensioner av din lokala verkstadsbutik för att se hur de har tagit hand om sina kunder innan. Chansen är att de tar hand om dig också.

Kontrollera din försäkring

Om din telefon är försäkrad – antingen genom din hemförsäkring eller kontrollera om du är täckt av oavsiktlig skada. Att betala för mycket för att få den reparerad via ditt försäkringsbolag. Kan vara det billigaste sättet att få skärmen fixad.

Vissa elektroniska enheter kan störa telefonens trådlösa signal. Dessa enheter inkluderar mikrovågor, trådlösa telefoner, babymonitorer och Wi-Fi®-routrar. Om din anslutning faller i en viss del av byggnaden kan en av dessa enheter vara felaktigt. Ta samtal minst 10 till 15 meter från en enhet om du tror att det orsakar ett problem.

Du kan prata med tillverkaren direkt för att se vad de erbjuder som reparation. Ajfone-användare kan till exempel ta sin skadade skärm till sin lokala Apple Store och det kan fixas där och då. Men det här alternativet kommer sannolikt att vara mer dyrare än tredje parts butiker eller onlinetjänster.

Detta kan vara den vanligaste missuppfattningen om smartphone reparation. Bara för att många inte vet hur värdefulla flaggskeppsenheter som iPhone och Samsung Galaxy faktiskt är. Den subventionerade kursen du betalar när du signerar ett 2-årigt kontrakt är i huvudsak en delbetalning på den enheten. Vad som verkar vara en hel del först – 1500 kr för en ny telefon på ett 2-årigt kontrakt. Kostar faktiskt mer över tiden och väsentligt skingrar det upplevda värdet av telefonen. Kolla in vår blogg och infographic för att lära sig det sanna värdet på en smartphone.

Hitta en verkstad

Det finns massor av tjänster som erbjuder skärmreparationer, så handla runt. De flesta skärmreparationer varierar från 500 till 800 kr beroende på skadans omfattning.

Vädret har också effekt på trådlösa signaler. Hög luftfuktighet, tjocka moln, blixt och starka stormar blockerar ofta signaler. Om du står fast i en storm och inte kan ringa. Kan du behöva vänta på att det dåliga vädret ska passera.Mobil delad

De flesta föredrar att ta sin telefon till en välkänd telefonshops återförsäljare för reparationsarbete.